Đukanović: Radnici Željezare opravdano nezadovoljni, razgovori sa vlasnikom biće nastavljeni za par dana

Dodajte komentar

Radnici Željezare su opravdano nezadovoljni, ali ništa se suštinski nije promijenilo nakon vanredne skupštine akcionara EPCG, kazao je Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG, gostujući u emisiji Kontak RTV Nikšić.

“Iz Toščelika su čekali da se završi Skupština ne zbog odluke u vezi Željezare već da se vidi ko je novo rukovodtvo EPCG. Već smo počeli razgovore, sa turskim vlasnikom koji će biti nastavljeni za par dana. Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Željezare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja”, kazao je Đukanović.

Samo imovina Željezare vrijedi preko 53 miliona eura,a tu nije uračunat energetski potencijal, dodao je Đukanović.

“Znatan broj investitora se interesuje iz država okruženja, potom Italije,Izralea, koji predlažu da isporučuju žicu da se opet u Željeazari radi armirano željezo. Postoji analiza da bi Kovačnica mogla da se stavi u punu funkciju. Tu je i potencijal za izgradnju solarne elektrane od 60 MW. Elektroprivreda ne kupuje Željezaru da bi radila samo solarnu elektranu. Opravdani su komentrari da se mogu naći jeftinije površine, ali gledamo sveobuhvartni kontekst interes radnika, grada, države, a benefiti su veliki”, zaključio je Đukanović.

Izvor: RTV Nikšić

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *