Američka komapnija Bechtel sa Abazovićem: Želimo da gradimo u Crnoj Gori

Američka kompanije Bechtel zainteresovana je za saradnju sa Crnom Gorom na infrastrukturnim projektima, uključujući nastavak auto-puta.

To je rečeno susreta predsjednika Vlade u tehničkom mandatu dr Dritana Abazovića sa predstavnicima ove kompanije – predsjednikom za regionalne i korporativne poslove Bectel Global Corporation Stjuartom Džonsom i menadžerom za kapitalne razvojne projekte Bechtel Infrastructure Endrjuom Patersonom u Njujorku.

Čelnici ove firme informisali su Abazovića o projektima koje realizuju u regionu i izrazili interesovanje za saradnju u oblastima saobraćaja i energetike “na obostrano zadovoljstvo i u interesu daljeg razvoja zemlje”.

Abazović je upoznao sagovornike sa razvojnim projektima.

“Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je on.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o nastavku izgradnje auto-puta, uz ocjenu da ovaj projekat za Crnu Goru “nije samo put, već ekonomski koridor”, te da što prije treba pristupiti realizaciji preostalih dionica.

Nastavak razgovora zakazan je za oktobar u Podgorici, kada će predstavnicima komapnije Bechtel detaljnije razmotriti modele potencijalne saradnje.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

One comment

  1. Sramota… Jel ovo put premijeru organizovao Spajić… Ovo je najkorumpiranija kompanija na svijetu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.