Netflix promijenio datum uvođenja jeftinije pretplate

Netflix pomjera rok za početak lansiranja svoje jeftinije opcije za 1. novembar, kako bi pretekli Disney koji to isto planira 8. decembra, piše Variety.

Prema nedavnom pisanju The Wall Street Journala, Netflix procjenjuje da će njihova jeftinija opcija s oglasima privući 40 milijuna gledalaca do kraja sljedeće godine. Oglašivačima je Netflix rekao da do kraja 2022. očekuju da će imati oko 4,4 miliona korisnika ove jeftinije opcije širom svijeta.

Netflix planira da emituje četiri minuta oglasa za svaki sat sadržaja, a za dosezanje 1.000 gledalaca oglašivačima namjerava da naplaćuje otprilike 65 dolara, što je znatno veća naknada od većine drugih konkurenata.

Netflixov sadržaj s oglasima trebao bi 1. novembra da počne s radom u više zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku i Njemačku, piše Variety pozivajući se na dobro upućene izvore.

Kompanija trenutno pregovara s agencijama o minimalnoj godišnjoj obavezi potrošnje na oglase od 10 miliona dolara. Cilj im je da finalizuju kupovinu oglasnog prostora do 30. septembra kako bi mogli da počnu lansiranje prema planu.

Nisu još tačno dogovorene maloprodajne cijene ove opcije, ali nagađa se da bi mjesečni iznos trebalo da bude između 7 i 9 dolara.

Za ovaj potez kompanija se odlučila kako bi zaustavili pad svog poslovanja. Netflix vjeruje da će ovako vratiti mnoge pretplatnike koji su odustali od ovog streaming servisa jer im je bio preskup, ali i privući brojne nove korisnike.

Izvor: N1

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.