Lučić: Budućnost je pokazala ispravnom odluku da Telekom Srbije kupi Telekom Srpske

Dan Telekoma Srpske obilježen je juče u Banjaluci, a brojne zvanice uživale su u nesvakidašnjem ambijentu stvorenom pomoću savremenih tehnologija.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je ova kompanija 2006. godine krenula da se širi van Srbije i da su mnogi tada sumnjali da će pobijediti na tenderu za kupovinu akcija Telekoma Srpske, ističući da je to tada bio odličan i potpuno ispravan potez.

“Drago mi je da je budućnost pokazala da smo bili u pravu, jer poslije 15 godina Telekom Srpske ne posluje uspješno samo na teritoriji BiH, nego učestvuje zajedno sa Telekomom Srbija u svim projektima naše međunarodne ekspanzije”, naveo je Lučić.

On je dodao da Telekom Srbija ima ambiciozne i velike planove i da želi da bude kompanija prepoznata u cijelom svijetu, kao i da ove godine očekuje da će biti prihod veći od 1,5 milijardi eura.

Inače, kompanija M:tel koja je u većinskom vlasništvu Telekoma Srpske u prvom polugodištu ove godine ostvarila je dobit od 48,4 miliona konvertibilnih maraka ili više za 10 miliona KM nego u istom periodu prošle godine.

Direktor kompanije Jelena Trivan je poručila kako akcije na berzi svakog mjeseca rastu, što je, kako kaže, prava rijetkost u ovakvim finansijskim uslovima u svijetu.

“Sve ono što smo napravili, savremena mreža kojom smo pokrili više od 90 odsto teritorije BiH, smart home i smart city rješenja, mobilna ON televizija, pametno upravljanje strujom, otpadom, čini nas firmom koja prati savremene tokove i inovatorstva u našoj profesiji”, rekla je Trivanova.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je poručio kako je kompanija pokazala privrženost društvenoj zajednici nebrojenim primjerima te da se istakla kada je bilo najteže.

“Za vrijeme prirodnih nepogoda bilo je izuzetno važno obezbjediti nesmetanu komunikaciju strateškim službama i institucijama, kao i kod globalne pandemije kada su komunikacije bile socijalni prozor u svijet zaključan pod teretom odluka koje su se morale sprovesti kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništa”, kazao je Tegeltija koji se zahvalio za svu podršku koju je ova kompanija pružila u proteklom periodu.

Izvor: Capital.ba

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.