U Budvi 16.945 gostiju

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 15. septembra, registrovano je ukupno 16.945 gostiju, što je sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Tursitičke organizacije Budva.

“U hotelskom smještaju je registrovano 8.425 gostiju, u privatnom smještaju 8.293, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 227 gostiju”, navodi TO Budva..

Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 25.000 gostiju, odnosno 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Turske. Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske”, navode iz Turističke organizacije.

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.