Mlijeko jeftinije 26 odsto, Dukat smanjio i cijene prema trgovcima

Dodajte komentar

Iz mliječne industrije Dukat su izvijestili da su, prema odluki Vlade Hrvatske o direktnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda, korigovali prodajnu cijenu trajnog mlijeka s 2,8 odsto mliječne masti prema svim trgovcima i podsjetili da će od 1. oktobra svojim kooperantima podići otkupnu cijenu mlijeka za 15 lipa više po litru.


“U skladu s Vladinom odlukom o direktnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda u sklopu koje je cijena litra trajnog mlijeka u maloprodaji ograničena na 7,39 kuna, Dukat je korigovao prodajnu cijenu Dukat trajnog mlijeka 2,8% m.m. prema svim trgovcima. Time je dao svoj direktni doprinos sprovođenju Vladinih mjera za zaštitu domaćinstava i ekonomije od rasta cijena”, navodi se u saopštenju te kompanije.

Vlada je u prošli četvrtak predstavila jesenji paket mjera za zaštitu domaćinstva i ekonomije od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijardu kuna, koji pored ostalog sadrži mjere zaštite od rasta cijena hrane. Naime, nakon konsultacija s proizvođačima i trgovačkim lancima, Vlada je dogovorila limitiranje cijena određenih proizvoda, pa tako mlijeko s 2,8 odsto mliječne masti, koje je koštalo 9,99 kuna, sada stoji 7,39 kuna, što je smanjenje za 26 odsto.

“Uprkos ograničavanju cijene trajnog mlijeka, Dukat nastavlja s ranije najavljenim ulaganjem u kooperante i povećanje otkupne cijene mlijeka. S ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području, Dukat će od 1. oktobra za svaki predati litar mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa, odnosno ukupno 95 lipa više od početka godine. Otkupna cijena mlijeka tim povećanjem biće 40 odsto veća u odnosu na oktobar 2021, a radi se o investiciji vrijednoj 121 milion kuna u ovoj godini”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: SEEBiz

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *