Pejović Abazoviću: Banke nam traže da objasnimo zašto Vi nudite Srbiji da kupi KAP

Dodajte komentar

Izvršni direktor nikićkog Uniproma Veselin Pejović, kompanije u čijem je vlasništvu Kombinat aluminijuma Podgorica, u zatražio je od premijera Dritana Abazovića da objasni niz diskreditacija na račun te firme, zbog koje im je – kako ističe – ugroženo poslovanje.

U otvornom pismu, on insistira da Abazović „približi legitimitet ponude rukovodstvu Srbije da kupi KAP u Podgorici“, jer je to „u javnom interesu“. Ovakvo ponašanje premijera vidi kao posljedicu „ličnog animoziteta“ prema Pejoviću. Kako je naveo, na taj način Abazović „urušava kredibilitet kompanije koja se kotira na berzi, svu proizvodnju izvozi, sarađuje sa više od 100 domaćih kompanija i ima više od 1.000 radnika koji obezbjeđuju egzistenciju kroz svoj radni angažman“.

„Vaša zadnja koja je objavljena, nudeći KAP Podgorica vlastima Srbije, ozbiljno ugrožava naše poslovne-ugovorne odnose, pa i kod samog bankarskog sektora. Unosi nesigurnost u njihovo opredjeljenje za saradnju sa nama. Svi se sada obraćaju i traže pojašnjenja. Najmanje što očekujemo je Vaša obaveza, zbog javnog interesa, da naprijed pomenute adrese obavijestimo u kom svojstvu i na kom pravnom osnovu nudite na prodaju imovinu ovog privrednog društva“, precizirao je izvršni direktor Uniproma.

Dalje najavljuje da će obavijestiti i vlast Srbije, strana diplomatska predstavništva u Crnoj Gori, kao i radnike o tome da „dovodi u zabludu sagovornike da je ovlašćeni prodavac KAP-a“.

„Moguće da postoje i neki drugi razlozi i motivi, na Vama je da sve pomenute adrese obavijestite o njima“, dodaje Pejović uz podsjećanje da za premijera i dalje važi zabrana ulaska u zonu KAP-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *