Lovćen banka 26. septembra odlučuje o povećanju akcijskog kapitala

Dodajte komentar

Lovćen banka sazvala je za 26. septembar XXIII vanrednu skupštinu svojih dioničara, na kojoj će se odlučivati o povećanju akcionarskog kapitala.

Kako se precizira u pozivu za ovu sjednicu, na dnevnom redu su usvajanje izmjena i dopuna Statuta banke, kao i izbor spoljnog revizora za ovu godinu.

„Prema Listi vlasnika hartija od vrijednosti od 26. avgusta 2022. godine, koje je izdalo Centralno klirinško depozitarno društvo, ukupan broj emitovanih i otplaćenih akcija iznosi 42.036. Sve su obične, redovne akcije sa pravom glasa. Jedna obična akcija vrijedi jedan glas… Kvorum XXIII vanredne skupštine akcionara banke čine akcionari koji posjeduju više od polovine ukupnog broja akcija, odnosno minimum 21.019 akcija, dok kvorum čine akcionari koji posjeduju najmanje dvije trećine, odnosno 28.024 akcija banke a koji su prisutni ili zastupani putem punomoćnika ili su glasali putem glasačkih listića“, stoji u materijalu za skupštinu i dodaje da se odluke donose većinom glasova akcionara.

Prema zvaničnim podacima, akcijski kapital Lovćen banke na dan 31. decembar 2021. godine iznosio je 21,018 miliona eura.

Nominalna vrijednost jedne akcije je 500 eura, a trenutno na Montenegroberzi vrijedi 550 eura.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *