Počele isplate otpremnina, Željezarci najavili veće proteste

Radnici nikšićke Željezare najavili su još veće proteste i masovni skup za spas Željezare u Nikšiću, nakon što je vlasnik iz Turske počeo da im isplaćuje otpremnine, saopštili su za TVCG predstavnici Sindikata.


Iz sindikata te fabrike su potvrdili da su radnicima nikšićke Željezare počele uplate otpremnina. Kažu da su očekivali da će menadžment Toščelika prihvatiti ponudu EPCG o produženju radnog odnosa do 31. oktobra, ali se to nije desilo.

“U tom ugovoru je pisalo da će oni od ove naše postojeće otpremnine da nam daju dvije plate za septembar i oktobar, međutim, poslije dva sata oni su nama počeli da otplaćuju otpremnine. To je dovoljno da znamo koliko su oni ozbiljni u tim pregovorima i razgovorima”, kazao je za TVCG Ivan Vujović.

Ljubiša Đikanović iz sindikata kazao je da nastavljaju sa još većim protestom i planiraju da u narednim danima organizuju masovni skup za spas Željezare.

“Pozvaćemo i bivše radnike i naše sugrađane sa porodicama da vide svi da nijesmo sami u ovoj borbi sa Toščelikom”, poručio je on.

Izvor: RTCG

Check Also

Mješoviti rezultati na azijskim berzama

Azijski indeksi imali su u petak mješovite rezultate, jer su dionice Adani Enterprisesa pale i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.