Biljana Vujović nova članica Upravnog odbora Addiko banke

Dodajte komentar

Biljana Vujović nova je članica Upravnog odbora podgoričke Addiko Bank, koja je od danas zadužena za upravljanja rizicima, odlučio je Nadzorni odbor te finansijske institucije.

UO Addiko banke sada čine njegov predsjednik Christoph Schoen, nadležan za opšte poslove, finansije i poslove podrške poslovanju, te članovi Miloš Miketić nadležan za komercijalne poslove i operacije, te novoimenovana Vujović.

“Čast mi je i zadovoljstvo pridružiti se Upravnom odboru Addiko Banke. U proteklom periodu smo postigli značajne rezultate, što nam daje sigurnost u suočavanju sa izazovima koji su pred nama. Za mene je privilegija što ću učestvovati u novom razvojnom poglavlju banke  u kojem ćemo znanje i energiju usmjeriti na dalje povećanje efikasnosti u korist naših klijenata. Pored ukazanog povjerenja za odgovorno kreditiranje, namjeravam da preuzmem aktivnu ulogu u daljem razvoju i implementaciji strategije banke da postane najbolja banka za brze kredite za potrošače i mala i srednja preduzeća. Da bismo ostvarili naše ambiciozne ciljeve potrebno je nastaviti optimizovati našu ponudu proizvoda, zadržavajući fokus na osiguravanje kvaliteta aktive i snažne kapitalne pozicije”, izjavila je novoimenovana članica UO.

Kako su precizirali iz ove banke, Vujović je završila Prirodno-matematički fakultet u Podgorici i pridružila im se još u julu 2015. godine. Takođe navode da je od samog početka postala dio netipične bankarske priče. Na novu poziciju dolazi s mjesta direktora Odjeljenja za kontrolu rizika i upravljanje podacima, gdje je stekla bankarsko iskustvo i kroz veoma odgovorne funkcije unaprijedila stečeno znanje i vještine. Kao nova članica UO, biće odgovorna za kontrolu rizika i upravljanje podacima, upravljanje kreditnim rizikom i upravljanje nekvalitetnom aktivom.

Iz Addiko banke ističu da su u, posebnom fokusu politike upravljanja ljudskim resursima, jednake mogućnosti za razvoj karijere i promovisanje inkluzije i različitosti među zaposlenima na svim nivoima organizacije.

“Vujović je dugogodišnji dio Addiko tima, dobro poznaje organizaciju i prepoznata je kao talenat i potencijal za razvoj od samog početka njene karijere kod nas. U prethodnom periodu je dala značajan doprinos razvoju našeg poslovanja i odličnim rezultatima, što je preporučilo za kandidata za ovu poziciju, sa širokim spektrom kvaliteta i kompetencija. Siguran sam da ćemo u budućem periodu, ojačani njenim učešćem u Upravnom odboru, izgraditi zajedno još bolju i jaču Addiko banku, a posebno sam zadovoljan što smo još jednom potvrdili usmjerenost ka zastupljenosti više žena na rukovodećim pozicijama i razvoju talenata unutar organizacije”, izjavio je Christoph Schoen, predsjednik UO Addiko banke.

UO banke istovrmeno je zahvalio dosadašnjem članu Radu Bajiću na njegovom doprinosu, a koji će karijeru nastaviti izvan sistema Addiko Bank AG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *