Google unapređuje pretragu interneta

Google pretrage sa navodnicima su postale mnogo korisnije ako tražite tačno mjesto na kome se riječi pojavljuju na stranici. Internet gigant je ažurirao pretrage zasnovane na citatima sa isječcima stranica koji tačno pokazuju gdje ćete pronaći tekst koji tražite.

Međutim, postoje ograničenja. Pretrage sa navodnicima mogu da dovedu do rezultata koji nisu vidljivi ili se prikazuju samo na web adresama i naslovnim vezama. Možda nećete vidjeti sva pominjanja u fragmentu ako su previše udaljeni. Videćete samo podebljana pominjanja na radnoj površini, ali nećete vidjeti podebljane dijelove za specijalizovane pretrage i rezultate. Možda ćete morati da koristite funkciju pretrage na stranici vašeg pretraživača da biste prešli na relevantne ključne riječi.

Kompanija je okarakterisala novinu kao odgovor na povratne informacije. U prošlosti, Google je oklevao da napravi isječke za ove pretrage, pošto dokumenti nisu uvjek davali čitljive opise. Ovo je potvrda da su ljudi koji koriste citate za pretragu ponekad više zainteresovani za preciziranje riječi nego za čitanje opisa sajtova.

Izvor: PCpress

Check Also

Erste banci uručen treći uzastopni certifikat Employer Partner

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom potvrdivši …

Leave a Reply

Your email address will not be published.