Ponovo je unosno rudariti bitcoin

Industrija rudarenja bitcoina pretrpjela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine jer je dugotrajno medvjeđe tržište direktno uticalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su “preživjeli” dan s najnižim prihodom u godini, 13. jun, svjedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63 odsto za mjesec dana.

Tokom godine, prihod od rudarenja bitcoina pao je zbog mnoštva činilaca povezanih s raspoloženjem ulagača — podstaknutih napetostima zbog padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose gubitke. Bitcoin ekosistem se oporavio prema brojnim determinantama, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće na mreži i rasprostranjenosti.

Podaci s portala blockchain.com potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili za gotovo 69 odsto u samo jednom mjesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara 12. avgusta. Značajno povećanje ovih prihoda uvjerava da je rudarenje bitcoina održiv posao uprkos visokim operativnim troškovima. Osim toga, niže cijene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju infrastrukturu u nastojanju da rudare posljednja dva miliona BTC.

Uz prihode od rudarenja, stopa razuđenosti bitcoina porasla je više 10 odsto tokom prošlog mjeseca, povećavajući otpornost mreže na napade dvostrukog trošenja. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće na mreži — mjera koliko je teško rudariti novi BTC blok — porasle su prvi put od juna.

Izvor: SEEbiz

Check Also

Bankarska kriza dovešće do pooštravanja kreditnih standarda

Stresovi u bankarskom sektoru se pomno prate u pogledu njegovog potencijala da izazove kreditnu krizu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.