Za nikšićku Željezaru danas je “Dan D”

Dodajte komentar

Pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Miodraga Dake Davidovića i predstavnika turskog “Toščelika” danas bi trebali da daju konkretne rezultate.

Radnici ovog preduzeća ishod pregovora čekaju u krugu fabrike, a Davidović je najavio da rok od 72 časa, koliko su tražili turski investitori, ističe danas u 15 časova.

On je na sastanku sa radnicima kazao da je ponudio 15,1 milion eura za kupovinu fabrike, zato što je računao da nudi isto što i turska kompanija u vrijeme kada je kupila Željezaru, ali i da očekuje da obje strane spuste svoje zahtjeve kako bi se posao realizovao što prije.

Radnici Željezare već dva mjeseca protestuju zbog najava da će Tosjali grupa, preregistrovati kompaniju i otpustiti 229 radnika, a da će samo njih 25 ostati da radi u novom preduzeću.

Radnicima ovog preduzeća turski vlasnici garantuju isplatu zarada do 1. septembra. Kao jedini zainteresovani za kupovinu kompanije javio se Davidović, istakavši da je Željezaru moguće pokrenuti, a najavio je i ugradnju solarnih panela.

Davidović je izričito poručio Vladi da u nikšićko preduzeće želi da uđe samostalno, te da ne traži pomoć države, a kako bi uspio da otkupi kompaniju, nedavno je prodao dio vlasništva u sopstvenoj kompaniji “Neksan” ruskom investitoru Aleksanderu Mećetinu, koji je vlasnik brenda “Beluga”.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *