Glovo ovog ljeta bilježi rast u svim gradovima na primorju Crne Gore

Dodajte komentar

Glovo, aplikacija koja svoje korisnike povezuje sa restoranima, supermarketima, ali i velikim brojem najrazličitijih maloprodajnih objekata, predstavila je rezultate poslovanja u toku perioda ljetnje sezone.

Ova sezona pokazala se kao posebno uspješna, imajući u vidu da promet na Glovo aplikaciji bilježi kontinuirani rast u svim gradovima u našoj zemlji, pogotovo na primorju. Posebno se izdvaja Budva, gdje je zabilježen duplo veći rast narudžbina od početka turističke sezone, što jasno ukazuje da je raznosvrsna ponuda kompanije Glovo primamljiva ne samo lokalnom stanovništvu, već i turistima.

Što se tiče tipova porudžbina, u prvim mjesecima ljeta, u kategoriji dostave hrane iz restorana, Glovo korisnici u Crnoj Gori najčešće su se odlučivali za pice, burgere, pomfrit i takose. Kada govorimo o namirnicama iz lokalnih supermarketa koji su partneri na Glovo aplikaciji, u ovom periodu najviše su se naručivale osnovne potrepštine kao što su voće, povrće i voda. Možda i ne sasvim neočekivano, imajući u vidu visoke temperature u našoj zemlji, statistika na aplikaciiji zabilježila je značajan porast konzumacije sladoleda, omiljenog ljetnjeg osvježenja.

Kada je u pitanju korišćenje aplikacije za naručivanje proizvoda iz Glovo Expressa, mini skladišta u Glavnom gradu namijenjenog isključivo za online trgovinu koje garantuje dostavu najčešće konzumiranih namirnica u roku od 30 minuta, uviđamo da građani Podgorice najviše naručuju osnovne namirnice kao što su voda, sokovi, mlijeko ali i pivo.

Multikategorijalni aspekt ponude kompanije Glovo posebno je dobio na značaju u ovom periodu, imajući u vidu da je zabilježen porast u broju narudžbina koje ne spadaju u kategoriju namirnica i prehrambenih proizvoda. U tom smislu, najčešće naručivani proizvodi uključuju hranu za ljubimce, cvijeće, ali i višeslojne zaštitne maske, sterilne rukavice, kao i medicinske potrepštine.

“Trend rasta na aplikaciji u svim djelovima naše zemlje i svim aspektima multikategorijalnosti Glova nas zbilja hrabri i uvjerava da smo u svim domenima poslovanja, prepoznati kao važan saveznik crnogorskih domaćinstava. Posebno nas raduje što Glovo svojom ponudom uspijeva da, u skladu sa onim što su životne potrebe korisnika, učini dostupnim sve ono što im je neophodno za svakodnevno funkcionisanje”, ističe Bojana Radović, izvršna direktorica Glova za Crnu Goru.

U prvoj polovini ove godine zabilježeno je i nekoliko nesvakidašnjih narudžbina kao što su pelene za pse i kubanske cigare, pokazujući da korisnici Glova u Crnoj Gori ne samo da imaju vrlo različite ukuse i kupovne preference, već i cijene i imaju korist od kategorije „bilo šta“  koja im je na raspolaganju na aplikaciji.

Glovo je trenutno prisutan u devet gradova u Crnoj Gori, uključujući Podgoricu, Budvu, Bar, Tivat, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Ulcinj i Cetinje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *