Đurović: Treba nam ozbiljan koncesionar za aerodrome, radnici Željezare da budu strpljivi

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da nema informacija o tome koliko su odmakli pregovori između kompanije Neksan biznismena Miodraga Davidovića i Tosčelika o preuzimanju Željezare.

Rekao je da je Davidović prava adresa za pitanje kada bi se to konačno moglo dogoditi.

Đurović je, u gostovanju u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti, istakao da to nije proces koji se rješava “preko noći”, pa je pozvao radnike da budu strpljivi.

“Ne bih rekao da se proces odugovlači, čak ide brže nego što bi trebalo”, dodao je.

Đurović je kazao da je država Davidoviću obezbijedila podršku u smislu saradnje sa “svim ministrima koji su bili potrebni”.

Rekao je da je zahvalan Davidoviću ukoliko obezbijedi sva neophodna novčana sredstva. “Time bi se brže zavšio posao nego da država učestvuje sa 25 odsto”, istakao je.

Đurović je, govoreći o situaciji sa Aerodromima Crne Gore, kazao da je potreban ozbiljan koncesionar i svjetski operater koji će garantovati nove linije.

“Znate ko brani koncesiju aerodroma? Oni koji su navikli da to bude baza partijskog zapošljavanja. Nama trebaju bolji i veći aerodromi, bolja ulaganja. Nisam siguran da država trenutno ima stotine miliona, koliko treba da se investira u Podgorici i Tivtu”, naglasio je.

Ministar je ukazao na “sjajno iskustvo” koje, kako je kazao, imaju Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Srbija… “Mislim da je to na dobrobit i države i razvoja turizma Crne Gore”, zaključio je on.

Đurović je kazao da je turistička sezona više nego uspješna, te da je u Crnoj Gori trenutno 186.000 turista, od čega u Budvi 65 hiljada. “To je samo osam odsto manje nego rekordne 2019. godine”, dodao je.

U hotelima je trenutno 43.000 gostiju ili 16 odsto više nego 2019. “To znači da su naši hotelijeri odradili sjajan posao”, istakao je.

Đurović je kazao da je u dva kvartala, u kolektivnom i privatnom smještaju registrovano 625.000 gostiju, odnosno 104 odsto više nego “dvije prošle godine, 2021. godine”.

Prihodi od taksi do 3. avgusta su 1,7 miliona eura, odnosno 26 odsto više nego 2021. godine, dodao je.

Izvor: Vijesti

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.