Konačno zaokružen nacrt izmjena Zakona o oduzimanju imovine

Dodajte komentar

Tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću konačno je završen nakon što su u njega uvrštene i preporuke evropskih institucija.

Kako je rečeno iz Ministrastva pravde, radna verzija biće proslijeđena međunarodnim ekspertima na uvid čim bude prevedena na engleski jezik.

“Nova verzija ovog dokumenta je plod intenzivnog rada u posljednjih nekoliko sedmica, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg izgleda, nadamo se, budućeg Zakona koji će regulisati ovu materiju. Ova aktivnost predstavlja samo jednu u nizu koje je Ministarstvo pravde sprovelo u proteklih 100 dana u cilju jačanja vladavine prava u našoj državi i u tijesnoj je vezi sa izmjenama drugih pravnih akata koji su trenutno u postupku javne rasprave”, naveli su iz resora na čijem je čelu Marko Kovač.

Takođe su podsjetili zainteresovane i stručnu javnost da se, zbog usklađivanja legislativnih akata, uključe u javne rasprave o izmjenama zakona o Sudskom savjetu i sudijama, krivičnog i zakona o krivičnom postupku, pripremili izmjene Zakona o upravnom sporu, te formirali Komisiju za izradu Građanskog zakonika i Radni tim za racionalizaciju pravosudne mreže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *