Carina zaplijenila robu vrijednu 277.500 eura

Od početka turističke sezone, 14. maja, do prvog dana avgusta službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina utvrdili su 21 nepravilnost, izdali 14 prekršajnih naloga i u 21 slučaju oduzeli robu.


Kako je saopšteno iz te uprave, oduzeti su garderoba, parfemi, naočare, kuhinjsko posuđe, alat, zlatni i srebrni nakit, bižuterija, polovni motor za čamac, razne kućne potrepštine, jestivo ulje i elektro oprema. Ukupna vrijednost ove zaplijenjene robe procijenjena je na 277.535,6 eura. Razlog oduzimanja robe je, prije svega, njeno neprijavljivanje, zatim pogrešne deklaracije i falsifikovati odnosno “povreda prava intelektualne svojine”.

“Kada je u pitanju akcizna roba, ukupno je oduzeto i uskladišteno 148.139 paketa, 5.456 boksova i 103 paklice cigareta. Takođe je oduzeto i 526 paketa rezanog duvana i 1.136 paketa aroma za nargile. Shodno Odluci Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar, službenici su oduzeli i premjestili duvanske proizvode u skladište PGS Montenegro Bar u Slobodnoj carinskoj zoni”, precizirali su iz UPC.

Preciziraju da su pripadnici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja 13. juna kontrolisali i oduzeli 1.568 paketa, a tri dana kasnije još 1.1120 paketa cigareta.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.