Carina zaplijenila robu vrijednu 277.500 eura

Dodajte komentar

Od početka turističke sezone, 14. maja, do prvog dana avgusta službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina utvrdili su 21 nepravilnost, izdali 14 prekršajnih naloga i u 21 slučaju oduzeli robu.


Kako je saopšteno iz te uprave, oduzeti su garderoba, parfemi, naočare, kuhinjsko posuđe, alat, zlatni i srebrni nakit, bižuterija, polovni motor za čamac, razne kućne potrepštine, jestivo ulje i elektro oprema. Ukupna vrijednost ove zaplijenjene robe procijenjena je na 277.535,6 eura. Razlog oduzimanja robe je, prije svega, njeno neprijavljivanje, zatim pogrešne deklaracije i falsifikovati odnosno “povreda prava intelektualne svojine”.

“Kada je u pitanju akcizna roba, ukupno je oduzeto i uskladišteno 148.139 paketa, 5.456 boksova i 103 paklice cigareta. Takođe je oduzeto i 526 paketa rezanog duvana i 1.136 paketa aroma za nargile. Shodno Odluci Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar, službenici su oduzeli i premjestili duvanske proizvode u skladište PGS Montenegro Bar u Slobodnoj carinskoj zoni”, precizirali su iz UPC.

Preciziraju da su pripadnici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja 13. juna kontrolisali i oduzeli 1.568 paketa, a tri dana kasnije još 1.1120 paketa cigareta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *