Abazović: Željezarcima avgustovske plate, novi direktor Aerodroma je politički dogovor

Dodajte komentar

Radnici Željezare do 1. septembra imaju garantovane zarade, a novi direktor Aerodroma Crne Gore je rekao “stvar političkog dogovora” – ne krije premijer Dritan Abazović.

On je istakao da se Vlada nudila da učestvuje u preuzimanju Željezare u određenom procentu.

“Pokušavamo da budemo medijator, jer nemamo vlasništvo. Nudili smo se da možda u jednom procentu učestvujemo u tome”, kazao je Abazović.

On je dodao da nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović koji je zainteresovan da kupi Željezaru “ne želi intervenciju države”.

“To nam olakšava stvari. Zadnji sastanak imali smo u utorak. Mi smo spremni, ali Davidović mora i direktnoj komunikaciji s turskim investitorom definisati način otplate, odnosno isplate. Mislim da nismo daleko da imamo preuzimanje Željezare od Davidovića”, kazao je Abazović.

Neko mora da sprovodi politiku

Kada je riječ o Aerodromima, rekao je da razumije javnost, ali da neko mora da sprovodi politiku i donosi odluke.

“Zahvalan sam bivšem direktoru Aerodroma. Međutim, moramo da imamo više letova i veći protok. Što se tiče novog direktora, to je stvar političkog dogovora i to ne krijemo. Nisu sva imenovanja najsrećnija. To nije kritika prema drugim političkim opcijama. Lako je na društvenim mrežama reći da neko nije dobar. Kad se nekima koji nisu politički aktivni, a koji imaju reference da preuzmu odgovornost, oni to neće. Nekad se suočavamo i s tim jazom koji je, čini mi se, etičke prirode”, kazao je Abazović.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *