Abazović – Hatib: Uvode se letovi Rijad – Tivat, moguće otvaranje crnogorske ambasade

Dodajte komentar

Reakcije na uspostavljanje direktne avio-konekcije iz među Rijada i Podgorice su izuzetno pozitivne, pa će zbog velikog interesovanja saudijska avio-kompanija Flynas dodati treću rotaciju kao i liniju za Tivat.

To je najavio ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajući Saudijskog fonda za razvoj Ahmed Bin
Akil el Hatib u razgovoru sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Hatib je pozvao predsjednika Vlade da Crna Gora učestvuje na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, što može biti odlična prilika za promociju naše države u Saudijskoj Arabiji i zapadnom dijelu Azije. Saudijski ministar takođe je izrazio spremnost da pomognu u poboljšanju crnogorskog školstva i zdravstva.

Predsjednik Vlade naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

“Predložio je da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu. Abazović izrazio nadu da će u narednom periodu i saudijski prestolonaslednik posjetiti Crnu
Goru”, istakli su iz kabineta premijera.

Teme su bile i razvojni projekti, što može dodatno produbiti odnose dvije države, kao i moguće otvaranje crnogorske ambasade u Rijadu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *