UPC: Cigarete u Slobodnoj zoni Luke Bar zakonito oduzete

Od devet predmeta koji su formirani po žalbi vlasnika cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar, na prvostepena rješenja Carinarnice Bar Uprave prihoda i carina, koji su pristigli u Direkciju za poreski i carinski postupak Ministarstva finansija kao drugostepenog organa, riješeno je sedam žalbi, dok su preostala dva u toku, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Naveli su i da su prvostepena rješenja predmetne carinarnice Bar potvrđena kao zakonita i Ministarstvo finansija je utvrdilo da je prvostepeni organ pravilno sproveo postupak oduzimanja cigareta, te da su rješenja carinskog organa zasnovana na zakonu, kao i da nijesu učinjene povrede pravila postupka koje bi mogle voditi do drugačijeg rješenja povodom ove upravne stvari.

“Nameće se zaključak da je Uprava prihoda i carina u cjelosti ispoštovala odluku Vlade Crne Gore o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar, te da je na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, a u skladu sa odredbom člana 172 stav 3 Carinskog zakona kao i odredbe člana 59 i 66 istog zakona, odlučeno da mora doći do oduzimanja pomenute robe. Postupak po žalbi na oduzimanje cigareta, pokrenut od strane pravnih lica je u toku u još dva predmeta. Pomenuti predmeti će biti riješeni u zakonom predviđenom roku”, navodi se u saopštenju Uprave prihoda i carina.

Izvor: Portal Analitika

Check Also

Saradnja IRF-a i firme Juing: Finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”

Knjiga je najbolji prijatelj – kaže poznata krilatica, a na radost velikog broja mališana, porodica …

Leave a Reply

Your email address will not be published.