Aerodrom Podgorica

Dobardžić: Ovih dana očekujemo milionitog putnika na aerodromima

Porast broja putnika u odnosu na 2021. evidentan i skoro da je dupliran, kazao je predsjednik Borda direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.

Prvih sedam mjeseci prošle godine imali su oko 560.000 putnika, a Dobardžić kaže da već danas ili sjutra očekuju milionitog putnika. On je za RTCG rekao da 2020. godine nije reperna, ali da su u odnosu na 2019. godinu na 70 odsto.

“Podgorički aerodrom bilježi nevjerovatne rezultate. Nama je očekivano da Tivat tokom ljeta bilježi rast, ali ove godine imamo potpunu promjenu. Aerodrom Podgorica je na 94 odsto broja opsluženih putnika u odnosu na 2019. godinu”, rekao je Dobardžić.

Sa druge strane, kako je rekao, Aerodrom Tivat bilježi pad u odnosu na 2019, što je rezultat smanjenog broja putnika sa nekad tradicionalnih tržišta.

“Imamo i pad u odnosu na 2021. u Tivtu jer smo preko oba aerodroma, a dominantno preko tivatskog imali opsluženih skoro 300.000 putnika samo s ukrajinskog tržišta”, pojasnio je Dobardžić.

Govoreći o otvaranju avio-linije između Crne Gore i Saudijske Arabije, Dobardžić je rekao da ona ima istorijski karakter, jer je u pitanju specifično tržište od 35 miliona eura.

Umjesto jedne, kako je rekao, imaćemo dvije linije prema Rijadu.

“Njima godišnji odmori traju do kraja avgusta. Letovi će trajati dok bude trajao bezvizni režim sa Saudijskom Arabijom, a to je do 30. septembra”, istakao je.

Izrazili su, kaže on, nadu da se letovi realizuju i tokom zimskih mjeseci jer postoji interesovanje za naše zimske turističke centre.

Smatra da je otvaranje svakog novog tržišta vjetar u leđa, budući na smanjen priliv turista s ruskog i ukrajinskog tržišta zbog rata u Ukrajini.

Izvor: RTCG

Check Also

Stjepan Udovičić, predsjednik Hrvatsko-crnogorskog poslovnog kluba: Hrvatskoj može korisiti iskustvo Crne Gore u reformama finansijskog i platnog sistema

„Naš dugoročni cilj je dodatno unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori kroz zalaganje za ekonomski …

Leave a Reply

Your email address will not be published.