Podgorici odobreno zaduživanje od četiri miliona, za Tuzi 800.000 iz budžetske rezerve

Dodajte komentar

Vlada je dala saglasnost na kreditno zaduženje Glavnog grada Podgorica kod NLB Banke od četiri miliona eura, dok je za potrebe Opštine Tuzi namijenila 800.000 iz budžetskih rezervi.

Glavni grad će odobrenim zaduženjem nabaviti nove autobuse, čime treba da unapredi i modernizuje javnu prevoz u gradu i kvalitetno pružanje usluga građanima, uz podsjećanje da su iz sopstvenih sredstava već kupili 16 autobusa.

“S obzirom na opredijeljenost da se nastave aktivnosti na modernizaciji sistema javnog prevoza, ponovo je započeta procedura realizacije kreditnog zaduženja, koje je planirano u iznosu od četiri miliona eura za nabavku dodatnog broja novih autobusa, sa ciljem reorganizacije postojećih i uvođenja novih linija, povećanja učestalosti polazaka, smanjenja saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine kroz povećano korišćenje sistema javnog prevoza, u pravcu uspostavljanja održivog i kvalitetnog sistema javnog gradskog prevoza”, stoji u saopštenju Vlade.

S druge strane, iz Tekuće budžetske rezerve Vlada je odobrila 800.000 eura za kapitalne infrastrukturne projekte u Tuzima.

“Imajući u vidu da je u Opštini Tuzi u toku ove godine planirano otvaranje novih fabrika zs proizvodnje čipsa, suncokretovog ulja i prirodnih sokova, a da u najavi imaju i otvaranje fabrike sira i za proizvodnju građevinske armature, Opština je zatražila pomoć od Vlade.

“Za realizaciju tih projekata neophodno je obezbjediti komunalnu infrastrukturu u vrijednost od skoro dva miliona eura dugoročnih investicija, a odobrena sredstva biće iskorišćena za hitne potrebe unapređenja lokalne putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, elektro-energetske mreže i ostale prateće infrastrukture”, navodi se u informaciji sa jučerašnje sjednice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *