Stigla prva tura Egipćana, Đurović: Nadam se budućoj uspješnoj saradnji

Dodajte komentar

Prvi turisti koji u Crnu Goru stižu čarter letom nacionalne avio-kompanije ToMontenegro iz Kaira, juče je na Aeorodromu Podgorica dočekao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović dočekao je na Aerodromu Podgorica.

Za ovu sezonu planirano je devet letova – po jedan svakog utorka, od 26. jula do 20. septembra, a linija je proistekla iz saradnje sa tur-operatorom Tishoury Tours iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC.

„Ovo je veliki dan za Crnu Goru, zato što otvaramo nova tržišta. Pokazala se ispravnom odluka Vlade Crne Gore da oslobodi vize građane Egipta na 90 dana i kao epilog toga imamo prvi od devet letova koji će se rotacijom odvijati u narednom periodu. Svi avioni su popunjeni, nadam se da je ovo samo početak uspješne saradnje i veza Crne Gore i Egipta“, kazao je ministar Đurović.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika bili su i 80 najboljih sub-agenata, kao i novinari i influenseri iz Egipta koji će u okviru studijske posjete boraviti u Crnoj Gori i prenijeti utiske o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima naše zemlje putem medija i društvenih mreža u Egiptu. Kako su naveli iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, studijska predstavlja početak promocije Crne Gore na tržištu Egipta, sa 103 miliona stanovnika za narednu sezonu, kada se očekuje da će letovi biti organizovani od maja do oktobra i sa više sedmičnih rotacija.

Nacionalna avio-kompanija za godinu gotovo utrostručila broj destinacija sa kojima povezuje Crnu Goru. Air Montenegro sada spaja Crnu Goru sa 16 destinacija, računajući i redovne čarter linije. Riječ je o gradovima: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Bratislava, Jerevan i Kairo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *