Svetlana Vuksanović reizabrana za predsjednicu Upravnog odbora AmCham-a

Dodajte komentar

Svetlana Vuksanović reizabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori. Odluka je donijeta na prvoj sjednici Upravnog odbora nakon održane redovne godišnje Skupštine Američke privredne komore.

U skladu sa statutom Američke privredne komore, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima.

“AmCham nastoji da unaprijedi poslovno okruženje kako bi uglednim investitorima bilo privlačno da dolaze i ostaju u Crnoj Gori. Kako bi u tome uspjeli, moramo dostići standarde razvijenih zemalja, a to nije moguće bez kvalitetne saradnje i komunikacije donosioca odluka i privatnog sektora od samog početka i kontinuirano, na svakoj temi koja utiče na poslovno okruženje. Imajući to na umu, pokrenuli smo našu novu platformu za saradnju sa Vladom Crne Gore i drugim javnim institucijama, pod nazivom „Vladavina dijaloga“, istakla je Vuksanović.

AmCham je na događaju „Otvoreno sa Premijerom“, početkom juna ove godine potpisao krovni memorandum o saradnji na programu „Vladavina dijaloga“ sa predsjednikom Vlade, gdinom Dritanom Abazovićem, a u toku je potpisivanje i individualnih memoranduma o saradnji sa relevantnim ministarstvima sa kojima će AmCham raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, sa ciljem dostizanja standarda razvijenih zemalja kojima težimo.

„AmCham svake druge godine izrađuje svoj “Izvještaj o poslovnom ambijentu“ i naše članice kontinuirano izražavaju podršku pristupanju EU. Zato su aktivnosti naših komiteta usmjerene na pomoć Vladi u izmjenama postojećih i donošenju novih zakona koji su usklađeni sa standardima EU. Usvajanjem standarda razvijenih zemalja značajno ćemo povećati vjerovatnoću dolaska renomiranih investitora iz SAD i EU u Crnu Goru“, zaključila je Vuksanović.

Američka privredna komora u Crnoj Gori dio je globalne AmCham mreže koja samo u Evropi broji 46 AmCham-ova i zastupa interese 17 hiljada kompanija. Već 13 godina vodeći je kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u našoj zemlji, kao i promoter unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *