USS pisala poslanicima i premijeru: Političari nas udaljavaju od važnih životnih pitanja

Dodajte komentar

Unija slobodnih sindikata duboko je zabrinuta aktuelnim dešavanjima na političkoj sceni, ekstremnoj polarizaciji društva i sve većim jazom između bogatih i siromašnih, saopšteno je iz te sindikalne centrale.

“Kao reprezentativna nacionalna sindikalna centrala, koja se od svog osnivanja zalagala za promjene koje će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva i uspostavljanju naše države kao države socijalne pravde i društvenog blagostanja, ne možemo a da ne izrazimo duboku zabrinutost aktuelnim dešavanjima na političkoj sceni”, navodi se u otvorenom pismu poslanicima i premijeru Dritanu Abazoviću.

Iz USSCG su rekli da smo svjedoci da se političari, iz dana u dan, sve više udaljavaju od svakodnevnih životnih tema od esencijalnog značaja za kvalitet života zaposlenih i građana, fokusirajući se na vjerska i nacionalna pitanj a koj a idu u priloguskopartijskim interesima.

“Upravo zbog toga naše se društvo ekstremno polarizuje, a jaz između bogatih i siromašnih sve je veći. Na drugoj strani, politika postaje najunosniji biznis jer sa malo ulaganja i rada dobijete puno novca iz džepa građana, brojne privilegije i pozicije “po dubini. Kako sistem odgovornosti još nije uspostavljen, građani dodatno plaćaju zbogpogrešnih odluka nosilaca funkcija i troškove visokih jednogodišnjih apanaža koje dobijaju smijenjeni javni funkcioneri”, smatraju u Uniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *