Na Premijerskom satu pitanja o evropskom putu, investicijama i eventualnoj ostavci Abazovića

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova u okviru Premijerskog sata koji počinje u podne.

Miloš Konatar, predsjednik kluba Crno na bijelo kome pripada i Abazović, pitaće koji su naredni koraci kako bi Crna Gora ubrzala evropski put, zaključila proces pregovora i postala naredna članica Evropske unije.

S druge strane, kako je navedeno na stranicama parlamenta, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović dostavio je pitanje da li će premijer podnijeti ostavku, “nakon što je izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala”.

Šefa poslaničkog kluba Demokratski front  – Pokret za promjene Branka Radulovića interesuje kako će biti realizovan 2urgentan i dinamičan investicioni ciklus i temeljne reforme, posebno imajući u vidu izuzetno složeno i apsurdno političko i ukupno društveno stanje i kriminalno nasljeđe”.

Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić želi da zna koje urgentne mjere Vlada namjerava da preduzme u cilju zaštite standarda građana koji se suočavaju sa siromaštvom, ili se nalaze u lošem ekonomskom i socijalnom položaju.

Genci Nimanbegu, predsjednik kluba albanskih poslanika, pitaće dokle se stiglo sa primjenom Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u Uvali Valdanos.

Pitanja će postaviti i Jevto Eraković (DPS), Bogdan Božović (SNP) i Draginja Vuksanović Stanković (SDP-LP). No, najviše reakcija svakako će izazvati prvo pitanje postavljeno za ovaj Premijerski sat. Naime, predstavnik kluba DF–Nova srpske demokratija – Demokratska narodna partija – Radnička partija Milan Knežević je još 11. jula kratko pitao premijera “I što ćemo sad”, uz najavu da će obrazloženje dati na samoj sjednici Skupštine.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *