Đurovićev resor poručio Milatoviću i Spajiću: Upirete prst u nas, a vokabular vam je loš

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomskog razvoja na čijem je čelu Goran Đurović reagovalo je na saopštenje Pokreta “Evropa sad” koji su kritikovali Vladu zbog loših rezultata tokom ljetnje sezone u Crnoj Gori, navodeći da bivši ministar Jakov Milatović upre prstom u institucije, a odbija da prihvati svoju odgovornost.

Naime, pokret na čijem su čelu bivši ministri Milatović i Milojko Spajić je saopštio da je turistička sezona u Crnoj Gori ugrožena, a da je pristup Vlade povodom ovog slučaja amaterski.

Na to je Šurovićev resor reagovao pravdanjem da je kriza zbog rata u Ukrajini podobno uticala i na turističku sezonu na crnogorskom primorju.

– Svako ko se bavi turizmom, a u pitanju je privredna grana koja Crnoj Gori donosi gotovo trećinu bruto društvenog proizvoda, zna da se sezona priprema godinu unaprijed. Podsjećamo da je 43. Vlada Crne Gore izabrana 28. aprila i da je zatekla zapušteno stanje u ovoj oblasti uz izostanak planova za pripremu turističke sezone. Dodatno, Nacionalnoj turističkoj organizaciji opredijeljen je minimalni budžet sa kojim nije mogla da se uradi ni skromna regionalna promocija, a kamoli išta ozbiljnije. Dakle, može se samo zaključiti da zapravo nije postojala svijest o značaju promocije naše zemlje sa ciljem privlačenja turista sa novih destinacija. Takođe podsjećamo da je 24. februara agresijom Rusije na Ukrajinu započela globalna ekonomska kriza koja i dalje traje. Tadašnja Vlada Crne Gore, iako znajući kakav uticaj to može imati na našu ekonomiju i turizam, ne može se pohvaliti radom na nekoj čuvenoj “dobro osmišljenoj strategiji”- naveli su iz Đurovićevog resora.

Istakli su da je “vrlo simptomatično da bivši ministar Mialtović svaki put želi da prigrabi svaki uspjeh Ministarstva kao svoj, a istovremeno, na vrlo diskutabilan način, odbija da prihvati odgovornost zbog izostanka rada na pripremi sezone”.

– Ovom prilikom ističemo da niko ne spori dobre rezultate prethodne sezone, ali osuđujemo loš vokabular i upiranje prstom u druge institucije, predstavnike i kolege koje rade i daju svoj maksimum kako bi zajedno ostvarili što uspješniju sezonu. Koristimo priliku da se zahvalimo svim lokalnim samoupravama, NTO, lokalnim turističkim organizacijama, turističkim privrednicima i poslenicima, Aerodromima Crne Gore, predstavnicima avio kompanija i svim drugim institucijama i kolegama na uloženim naporima da zajedno, na što bolji način iznesemo ovu turističku sezonu. A oni koji tvrde da je “Vlada amaterskim pristupom dovela u pitanje trend oporavka turizma u Crnoj Gori”, zapravo najbolje govore o sopstvenom radu- zaključuje se u7 saopštenju MEK-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *