Vlada odobrila 220.000 eura za plate 101 honorarca u UPC

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore odobrila je isplatu 220.000 eura za tromjesečnu isplatu honoraraca koji su angažovani u Upravi prihoda i carina (UPC).

Naime, prethodna vlada je 15. jula donijela odluku da UPC – na čijem je čelu tada bio aktuelni ministar finansija Aleksandar Damjanović – “stvori dodatne finansijske i kadrovske pretpostavke za jačanje kapaciteta inspekcijskih organa u cilju pojačane kontrole nad poslovanjem dijela privrednog sektora za koje se sumnja da ne izvršavaju zakonom propisane obaveze”. Riječ je o inspekcijskom praćenju primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, za što je do kraja juna angažovana 101 osoba.

U Vladinoj informaciji se navodi kako je UPC planom za ovu godinu već opredijelila sredstva za ove privremeno zaposlene, ali samo do 30. juna. S obzirom na to da uprava namjerava da im radni angažman produži do kraja septembra, za isplate ugovora o djelu za preostala tri mjeseca potrebno je obezbijediti 220.000 iz državne kase. Najviše novca – 120.000 eura biće dato na osnovu pružanja usluga poreskim obveznicima u područnim jedinicama, a ostali iznos raspoređen je na upravljanje i administraciju UPC (32.500 eura), registraciju, kontrolu i naplatu poreza (30.000), informatičku podršku poreskom sistemu (15.000), i utvrđivanje, kontrolu i naplatu carinske službe (22.500).

Sredstva za ove namjene biće preusmjerena iz tekuće budžetske rezerve, za što je saglasnost dalo Ministarstvo finansija.

Bankar.me

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *