Nova licitacija za imovinu ,,Radoja Dakića“: Na prodaju parcela vrijedna 2,45 miliona

Dodajte komentar

Nakon sedam mjeseci od prethodnog, stečajni upravnik bivše fabrike ,,Radoje Dakić“ Mladen Marković oglasio je sedamnaesti javni poziv za kupovinu parcele vrijedne 2,45 miliona eura, koja nije kompletna, jer se za 3,3 hiljade kvadrata vodi spor.

Riječ je o površini od 8,6 hiljada kvadrata predviđenoj za centralne djelatnosti, koja se nalazi između parcela koje su ranije kupile kompanije Voli i Lidl. To je istovremeno bila i zvanična potvrda da ovaj njemački trgovački lanac ulazi na crnogorsko tržište, nakon čega su to saopštili i iz Vlade navodeći da će u naredne tri godine biti zaposleno hiljadu ljudi.

Za 13,2 hiljade kvadrata zemljišta početkom godine, kompanija MMS Property Solutions, koju je osnovala WE International Zweite, istovremeno i osnivač Lidla u BiH, uplatila je 3,73 miliona eura. Na licitaciji prije te, u julu prošle godine, prihodovano je 16,65 miliona eura kada su vlasnici parcela u podgoričkom Siti kvartu postale kompanije KIPS Gradnja, Savana i Admiral holding.

Prema najnovijem oglasu, i ova prodaja biće sprovedena licitacijom u kojoj mogu učestvovati sva fizička i pravna lica koja do 21. jula Privrednom sudu dostave prijavu i dokaz o uplati depozita od 15 odsto od početne cijene, dok će javno nadmetanje biti održano dan kasnije. Ukoliko se prijavi samo jedan kupac, upravnik će prihvatiti njegovu ponudu, a ako ih bude više, sprovešće usmenu licitaciju navodeći početnu cijenu i pozivajući učesnike da ponude veću cijenu uz licitacioni korak od 50 hiljada eura. Upravnik bi odluku o proglašenju kupca trebalo da donese u roku od sedam dana, a kupac je dužan da u roku od deset zaključi ugovor čije će sve troškove snositi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *