Letovi kasnili više sati, ACG poručuje putnicima da zovu avio-kompanije

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore apelovali su na putnike da prije polaska na put kontaktiraju avio-prevoznike ili da se o statusu leta informišu preko agencije kod koje su kupili avionsku kartu.

Ovo saopštenje uslijedilo je nakon problema s letom kompanije Wizz Air, koja za Rim nije poletjela po planiranom redu vožnje u 9.20h.

Redakciji Portala RTCG jedan od putnika kazao je da let nije realizovan po planiranom redu vožnje. Iz Aerodroma Crne Gore prvobitno nisu reagovali, već su sve zainteresovane upućivali na Wizz Air.

U međuvremenu, na sajtu Aerodroma Crne Gore objavljeno je da je očekivano vrijeme leta prema Rimu, umjesto u 9.20, planirano prvobitno za 15, a zatim za 15.30 časova. Taj avion do 15.40 još nije poletio.

“Aerodromi Crne Gore pozivaju sve putnike da, prije polaska na put, kontaktiraju avio prevoznike ili agencije preko kojih su kupili avionske karte i informišu se o statusu svoga leta. Kriza u svjetskoj avio industriji za sada se, u manjem obimu, odražava na kompanije koje su prethodno potvrdile aranžmane za Crnu Goru zbog čega je važno da se putnici upoznaju sa svojim mogućnostima i pravima. Aerodromi Crne Gore su 100 odsto spremi da izvrše sve svoje planirane zadatke, ali, nažalost, mi ne možemo uticati na odluke ostalih kompanija”, zaključuje se u saopštenju uprave crnogorskih vazdušnih luka.

S druge strane, ni ACG ni iz nacionalne avio-kompanije Air Montenegro nije stigla informacija zbog čega je kasnio njihov let za Pariz, pa su putnici umjesto u 10.30 ka toj destinaciji poletjeli tek u 15.35.

Izvor: Bankar.me/RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *