Slovenački novinari u Crnoj Gori: Od Skadarskog jezera do Bokokotorskog zaliva

Predstavnici slovenačkih medija Večer mediji, Reporter, Siol.net i Primorske novice boravili su prethodna tri dana u Crnoj Gori, kako bi se upoznali s ovdašnjom turističkom ponudom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

„Moram da pohvalim gostoljubivost crnogorskog naroda, koji su nas veoma srdačno dočekali i ugostili. Učinili su da se svi osjećamo kao kod kuće i na tome sam im itekako zahvalna. Naš program putovanja je bio izuzetno bogat i u prethodna dva dana smo obišli brojna mjesta na primorju“, kazala je novinarka dnevnih novina Večer mediji Vida Božičko.

Novinari iz Slovenije su prethodnih dana imali priliku da obiđu Herceg Novi, Tivat, Bar i Budvu gdje su uživali u panoramskom posmatranju, kao i Kotor koji je zbog jedinstvene kombinacije srednjovjekovne atmosfere, nevjerovatne arhitekture i prirodnih ljepota izazvao pozitivne impresije.

„Ali ono što je definitivno na mene ostavilo poseban utisak jeste krstarenje Bokokotorskim zalivom, tokom kojeg smo posjetili očaravajuća mjesta. Kristalno more, priroda koja oduzima dah, bogata ponuda i velikodušnost mještana je ono što me privlači da ponovo posjetim crnogorsko primorje“, poručila je Božićko.

Predstavnici poznatih medija su imali priliku da obiđu i selo Godinje, te uživali u ukusima domaćeg sira, pršuta, kao i degustaciji vina u vinariji Garnet. Novinar nedjeljnika Reporter Marko Medvešek je oduševljen zanimljivom istorijom ovog mjesta i kako ističe mogao bi tu sam da živi.

„Oduševljen sam svim gradovima na primorju koje smo obišli u prethodna dva dana, a posebno prirodnim ljepotama Kotora i zanimljivom istorijom Perasta. Takođe, na mene je najjači utisak ostavilo fantastično selo Godinje, gdje smo degustirali domaće vino. To mjesto koje predstavlja kombinaciju prošlog vremena i prirodnih ljepota me jednostavno mami, mogao bih tamo da živim“, poručio je Medvešek.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete medija iz Slovenije, dale su i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog, HG „Budvanska rivijera“, „Luštica Bay“ kao i strateški partneri NTO CG „Montenegro Car“ i „Air Montenegro“.

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.