Štetu možda nadoknade iz budžetske rezerve

Dodajte komentar

Hektare lubenice, pipuna, paprike uništilo je nedavno nevrijeme i tako nanijelo ogromnu štetu poljoprivrednicima iz Malesije. Grad nije zaobišao ni Plantaže.

Za samo deset minuta nevrijeme praćeno jakim gradom Zefu Dedvukaju je sve uništilo. Sada s nevjericom gleda šta je od rada i truda na 22 hektara zemlje ostalo.

Uložili su poljoprivrednici Malesije mnogo.

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković, nakon što se s prvim čovjekom Tuzi Nikom Đeljošajem uvjerio u posljedice grada na području Melesije – Sukuruća, Podhuma i ostalih mjesta, kaže da će ići prema Vladi da vide da li se može šta učiniti iz budžetske rezerve kako bi se se u nekoj mjeri nadoknadio ovako veliki gubitak koji je zadesio Malesiju.

Đeljošaj kaže da je ovo uništena ekonomija.

“Očekujemo od Vlade da podrži našu ekonomiju, ali imamo i rezervni plan. Ako bude zastoja moraćemo da se zadužimo kao opština i da podignemo kredit da pomognemo ovim ljudima da bi u narednim godinama proizvodili”, rekao je Đeljošaj.

Nevrijeme u Podgorici i okolini, pogodilo je i vinograde i voćnjake Plantaža gdje su očekivali jednu od uspješnijih berbi.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *