Udovičić: Crnogorski Telekom uspješno započeo proces otkupa sopstvenih akcija

Crnogorski Telekom je započeo sa procesom otkupa sopstvenih akcija, koji je najavljen na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara održanoj početkom mjeseca u Podgorici. Za te aktivnosti, odlučeno je na Skupštini, kompanija će u narednih 10 mjeseci potrošiti 1 milion eura.

Riječ je o pionirskoj inicijativi, odnosno procesu koji se na ovaj način prvi put realizuje na crnogorskoj berzi, ističu iz Telekoma. Podsjećaju i da Crnogorski Telekom već deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

„Završena je prva faza otkupa sopstvenih akcija, tokom koje smo utrošili prvih 100 hiljada od planiranog jednog miliona eura. U julu nastavljamo sa narednom fazom, i mogu sa zadovoljstvom da kažem da je, po prvim rezultatima, projekat zaživio.

Posebno smo zadovoljni zbog činjenice da je projekat rezultat partnerskog odnosa većinskih vlasnika i manjinskih akcionara, budući da je riječ o inicijativi koja je već neko vrijeme tema međusobnih razgovora. Na ovaj način smo pokazali da imamo sluha za potrebe svih zainteresovanih strana, i da dobra komunikacija sa akcionarima i transparentnost u radu i donošenju odluka donose dobre rezultate“, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Sopstvene akcije Crnogorski Telekom kupuje po određenim uslovima, pojašnjavaju iz ove kompanije. Prosječna vrijednost kupljenih akcija na berzi u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine iznosi 1.1872 eura, te se na osnovu ovog referentnog iznosa akcije neće kupovati za iznos manji od 20% navedene vrijednosti (0.9498 eura), odnosno 20% veći od navedene vrijednosti (1.4246 eura). Kada je o dnevnim limitima riječ, oni idu +/- 10% od prosječne realizovane cijene iz prethodnog dana.

Projekat otkupa sopstvenih akcija u Crnogorskom Telekomu planiraju da realizuju do kraja marta naredne godine.

Check Also

Cijena nafte biće 100 dolara po barelu početkom sljedeće godine

Investiciona banka “Morgan Stenli” je podigla prognozu cijene nafte za prvi kvartal 2023. sa ranije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.