Poziv za crnogorske startapove: Unicorn pitches u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Investitori i poslovni anđeli zainteresovani za ulaganja u crnogorske startapove

Unicorn Pitches u Crnoj Gori dio je najvećeg svjetskog startap takmičenja koje će biti održano 30.06.2022. u 16:00 časova po prvi put u onlajn/hibridnom formatu. Na ovom događaju poznati međunarodni rizični kapitalisti (VCs) i poslovni anđeli susrešće se sa izvanrednim startapima. Prijave su otvorene putem linka.

Ovaj događaj je idealna prilika da se crnogorski startapovi povežu sa međunarodnim startap ekosistemom, da predstave svoje ideje ili već postojeće biznise najvećim igračima iz svjetske investicione zajednice. Ujedno imaju i mogućnost da upoznaju lično direktore i principale poznatih rizičnih (VCs) i investicionih fondova, poslovne anđele i privatne investitore.

Unicorn Pitches je namijenjen svim startapovima koji imaju inovativna rješenja ili rade na novim rješenjima i inovacijama u širokom smislu.

,,Ohrabrujemo vas da prijavite svoja rješenja bez obzira da li su u fazi nastanka ideje ili imate već razvijen proizvod koji se okušao ili je već prisutan/pozicioniran na tržištu. Značaj ovog događaja je u povjezivanju sa međunarodnim startap ekosistemom i privlačenje inostranih investicija u sektor malih i srednjih preduzeća“ rekao je Gajo Vanka, organizator lokalnog događaja u ime međunarodne profesionalne mreže „Startup Network” i dodao da ,,vjerujemo da će u Crnoj Gori biti prepoznate mogućnosti ovog događaja, te da će na događaju aktivno učešće imati i nadležna ministarstva kao partneri ili suorganizatori”.

Ovo je potrebno da znate ukoliko želite da učestvujete u takmičenju

Osnivači startapa i njihovi timovi treba da prirede PowerPoint ili PDF prezentaciju u kojoj bi obuhvatili: problem kojim se startap bavi i značaj pronalaska idejnog rješenja na kojem rade, trakciju (dosadašnji klijenti/kupci/potrošači, ukupno ostvaren prihod do sada, prosječan prihod po mjesecu/kvartalu/godini (ako ga uopšte ima), projekcije/forecast prihoda u naredne tri godine itd.), ciljano tržište, konkurenciju & konkurentsku prednost (njima svojstvenu strategiju diferencijacije), poslovni model, dosadašnje patente i licence, osvojene nagrade na drugim takmičenjima, učešće i/ili kompletiranje različitih podsticajnih programa u okviru poslovnih inkubatora i akceleratora, korišćenje grantova & subvencija i različitih podsticaja međunarodnog i/ili nacionalnog karaktera, dosadašnje finansiranje (kako iz ličnih izvora i ulaganja od strane različitog profila investitora tako i putem podizanja kredita od strane banaka ili mikrofinansijskih institucija itd.), rizike biznisa, i exit/izlaznu strategiju itd.

Savjeti za učesnike u ovom događaju

Da prezenteri/predstavnici startapova koji se nadmeću imaju u vidu da uvjerljivost prezentacije ima značajan udio u procesu takmičenja te se strogo preporučuje da budu koncizni tokom svog izlaganja i da im prioritet fokusa u prezentaciji bude jedinstvenost njihovog rješenja (prezentujući problem i rješenje ističući inovacionu komponentu) obuhvatajući kako tehnički tako i komercijalni dio (ciljano tržište, konkurenciju i zarađivačku moć) i da ne ulaze previše u detalje.

Nagrada za pobjednika događaja je plasman u regionalno finale (na takozvanom ,,Unicorn Battles in Central & Eastern Europe”), a ujedno postoji i šansa da od strane VC fondova budu zapaženi i startapi koji nijesu pobjednici događaja već su se predstavili u najboljem svijetlu i na taj način sebi obezbijedili povlašćen tretman i mogućnost da dođe do ulaganja u njihovo idejno rješenje.

Događaj su podržali Impact Institut  i poslovna mreža „Žene od Uticaja”.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *