Osnovica za obračun poreza na nepokretnosti u Podgorici umanjena za 130 eura

Dodajte komentar

Glavni grad je umanjio osnovicu za obračun poreza nepokretnosti za 130 eura, saopštio je gradonačlenik Ivan Vuković na Sjednici Skupštine Glavnog grada.

Vuković je rekao da je Glavni grad iskoristio zakonsku mogućnost na način što su umanjili osnovicu za obračun poreza na nepokretnosti za 130 eura. Dakle, umjesto da to bude 1211 eura, biće 1081 eura, što je, imajući u vidu inflaciju, kao jedan od većih ekonomskih problema, značajnu olakšicu za građane Podgorice.

Sekretarka za finansije Snežana Popović je istakla značaj Odluke o umanjenju lokalnih komunalnih taksi i naknada kojim se propisuju olakšice u poslovanju privrednicima, te dodala da ova odluka predstavlja nastavak aktivnosti koje Glavni grad kontinuirano sprovodi kad je u pitanju podrška preduzetništvu.

– Predviđeno je umanjenje od 100% iznosa lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnjih bašti i privremenih objekata koji se mogu izmiještati sa jednog mjesta na drugo za period od 1. juna do 31. avgusta 2022. godine, zatim 50% iznosa lokalne komunalne takse za parkiranje motornih vozila i to za korišćenje taksi stajališta po taksi vozilu za cijelu godinu i 50% iznosa godišnje naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog puta za period od 1. januara do 31. marta – navela je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *