Šćepanović: Naredne sedmice Konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova

Na finalnom događaju predakceleracijskog startap programa BoostMeUp “Montenegro Pitching Competition”, ministarka Biljana Šćepanović najavila je novu podršku za startapove.

“Tokom sledeće sedmice, objavićemo Javni poziv za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.000eur” saopštila je Šćepanović ističući značaj kontinuirane podrške za kreativne ideje u koje vrijedi ulagati i razrađivati ih i kojima treba pomoći da ostanu prisutne na našem tržištu kako bi doprinijele ne samo ekonomskom razvoju Crne Gore, nego imale neke šire uticaje na razvoja svijeta i cijelog čovječanstva.

Ovaj Konkurs biće usmjeren na podršku inovativnim startap projektima koji nude digitalna rješenja s potencijalom za komercijalizaciju u prioritetnim oblastima S3 strategije (poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i ICT koji daje poslovnu i tehnološku podršku navedenim prioritetima).

Podsjećamo, ministarka Šćepanović predsjedavala je žirijem na “Montenegro Pitching Competition”, takmičenju održanom u četvrtak 16. juna  u hotelu The Chedi – Lustica Bay u Tivtu, gdje su izabrane 3 najbolje ideje – Sistem za brže i sigurnije plaćanje i prenos sredstava, AI softver za prevenciju i gašenje požara i Platforma za dijeljenje troškova prevoza.

Timovi su tokom četiri mjeseca u okviru BoostMeUp programa (finansijski podržanog od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore) radili na razvoju svojih inovativnih i izvozno orijentisanih ideja i to radeći sa mentorima u okviru šest programskih modula: razvoj biznis modela, marketing, istraživanje i analiza tržišta, razvoj tehnologije i prototipiranje, zaštita intelektualne svojine, vještine prezentovanja i finansijski menadžment.

BoostMeUp program implementira konzorcijum partnera na čelu sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Crne Gore i kompanijama Amplitudo i Crnogorski Telekom.

Check Also

TOP 10 najvećih solarnih elektrana na svijetu

Od Kine do Dubaija, donosimo 10 najvećih solarnih farmi na svijetu u odnosu na kapacitet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.