Kakav će biti odgovor države po pitanju prodaje Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela

Vlada nije donosila nikakvu odluku po pitanju ponude MK grupe da kupi preostale akcije Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i kompanije Sveti Stefan hoteli, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše ponudu firme MKG properties koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, o preuzimanju preostalih akcija Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela po ukupnoj cijeni od 61,5 miliona eura, kazao da je MK grupa imala zakonsku obavezu da nakon sticanja većeg učešća od 30 odsto objavi tu ponudu.

„Vlada Crne Gore apsolutno nije donosila nikakvu odluku po tom pitanju. To zahtjeva jednu temeljnu analizu i jasno definisan pristup i mislim da u ovom roku, tih 20 dana, sigurno mi nećemo izlaziti sa stavom da ćemo prodati ili nećemo prodati“, rekao je Đurović novinarima nakon konferencije Ministarstva povodom puštanja u rad portala biznis.gov.me, prenosi MINA.

On je naveo da je to jedno opširno i zahtjevno pitanje koje će Vlada vrlo ozbiljno analizirati i u konsultaciji sa svim relevantnim faktorima koji su potrebni za analizu donijeti odluku.

Đurović je, komentarišući situaciju da Sveti Stefan već drugu godinu ne radi, kazao da su nažalost svi vidjeli šta se sve dešavalo u prethodnom periodu.

„Nadam se da će u skorijem periodu Arbitažni sud u Londonu donijeti neku preliminarnu odluku, barem po nekim pitanjima, a ja se nadam da ćemo možda uspjeti u narednom periodu da izađemo iz toga galimatijasa i nađemo model kako da ponovo pokrenemo i otvorimo taj biser našeg turizma“, rekao je Đurović.

On je naveo da je teško voditi bilo kakve pregovore, kada ste u arbitažnom procesu.

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.