Lloyds će isplatiti po 1000 funti svakom od 64.000 zaposlenih zbog rastućih troškova života

Dodajte komentar

Više od 64.000 zaposlenih u Lloyds-u dobiće od ove banke jednokratnu isplatu od 1.000 funti kako bi im se pomoglo u rastućim troškovima života u Velikoj Britaniji.

Isplata – koja treba da bude izvršena u avgustu – dolazi nakon kampanje sindikata Unite, koji ovaj potez banke smatra „važnim korakom“ u promjeni strukture plata u banci, prenosi BBC.

Cijene u Velikoj Britaniji rastu najbržim tempom u posljednjih 40 godina zbog rekordno visokih troškova goriva i energije, što vrši pritisak na finansije domaćinstava. Inflacija trenutno iznosi 9%, a očekuje se da će se dalje povećati kasnije ove godine.

„Osoblje će pozdraviti bonus od 1.000 funti, ali još je dug put do iskorenjivanja niskih plata u jednom od najprofitabilnijih sektora privrede”, navode u sindikatu.

U svom dopisu, Lloyds banka je rekla da očekuje da će se trenutno ekonomsko okruženje nastaviti dok traju pregovori o platama sa zaposlenima u 2023.

Zvanični podaci su prošlog mjeseca pokazali da je u Velikoj Britaniji bilo manje nezaposlenih nego slobodnih radnih mesta, prvi put od kada se evidencija vodi.

Stope plata su se povećavale jer su preduzeća nastojala da zaposle i zadrže osoblje.

Prošle nedjelje, Morrisons je objavio da povećava plate za 80.000 svojih radnika. Rivalski lanci supermarketa Tesco, Sainsbury’s i Asda već su najavili povećanje plata ove godine.

(Bonitet.com)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *