Ponuda za preuzimanje akcija HG B. rivijera i Sveti Stefan Hoteli: MK Group sprovodi zakonsku obavezu

U skladu sa regulativom države Crne Gore, kompanija MKG Properties, članica MK Group sistema, objavila je danas Prospekt za preuzimanje preostalih akcija HG Budvanska rivijera i Sveti Stefan Hoteli, saopšteno je portalu Bankar.me iz te kompanije.

“Ističemo da je obavezna javna ponuda za preuzimanje preostalih akcija ova dva društva, objavljena na osnovu rješenja Komisije za tržište kapitala, a po osnovu Zakona o preuzimanju akcionarskih društava”, naveli su oni.

Kako su precizirali, transakcijom od 24. maja na Montenegro berzi, MKG Properties stekla je dodatnih 3,24% akcija u HG Budvanska rivijera i 1,51% akcija u Sveti Stefan Hotelima, što sa akcijama otkupljenim od povezanih lica čini 32,20% u HG Budvanska rivijera, i 31,25% akcija u Sveti Stefan Hotelima. Većinski vlasnik u oba preduzeća je država Crna Gora.

“Prelazeći prag od 30% vlasništva, kompanija je imala zakonsku obavezu da ponudi ostalim akcionarima otkup po istim uslovima po kojima je stekla navedene akcije: 7,3 eura po akciji za Budvansku rivijeru i 3,85 eura po akciji za Sveti Stefan Hotele. Ponuda MKG Properties će važiti 21 dan od dana objavljivanja Prospekta za preuzimanje, odnosno do 5. jula 2022.godine”, rekli su iz MK Group čiji je predsjednik Miodrag Kostić.

Oni su podsjetili na ekspertsko znaje u oblasti turizma i hotelijerstva u kojima je ta grupa prisutna 13 godina. U prilog tome, dodaju, govori činjenica da trenutno u većinskom ili manjinskom vlasništvu posjeduje 15 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od posebnog značaja je saradnja sa prestižnim svjetskim hotelskim brendovima Kempinski i Marriot, što je potvrda kredibiliteta poslovanja kompanije u navedenim oblastima.

“MK Group je do sada u turizam uložila 500 miliona eura i to ne samo u svoje kapacitete već i u razvoj turističkih destinacija, kroz investicije i implementaciju najviših standarda poslovanja. Na ovaj način, ujedno, direktno podržava razvoj lokalne ekonomije, pozitivno utiče na poslovanje velikog broja firmi širokog spektra djelatnosti koje se oslanjaju na turizam i ugostiteljstvo, kao i na uslove za život i rad lokalnog stanovništva, upošljava lokalnu radnu snagu i stvara dodatnu vrijednost za turističke destinacije.

Ono što MK Group sa ponosom ističe je njena društvena odgovornost i briga o zajednici. Za projekte iz ove oblasti na godišnjem nivou izdvaja milion eura. U sklopu velikog regionalnog projekta ‘Podrška porodici’, u toku je realizacija donacije porodilištu Opšte bolnice ‘Danilo I’ na Cetinju u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore”, zaključuju iz MK Group.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.