“Tradicija ukusa” obilježila početak ljetnje turističke sezone u Podgorici

Dodajte komentar

Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice (TOP) organizovali su  manifestaciju „Tradicija ukusa“ na gradskoj plaži u Rogamima, a posjetioci su bili su u prilici da degustiraju tradicionalne crnogorske proizvode.

Direktorica TO Podgorica Irena Rogošić kazala je da su Glavni grad i TO Podgorice još prošle godine pokrenuli ovu manifestaciju koja je je naišla na veliko interesovanje sugrađana.

“Zato smo odlučili da i je ove godine organizujemo svakog mjeseca na različitim lokacijama u gradu. Za plažu u Rogamima smo se odlučili uz želju da obilježimo početak ljetnje turističke sezone i promovišemo gradska kupališta, a u skladu sa nazivom manifestacije – na trpezi se mogu naći razni tradicionalni crnogorski specijaliteti. Sa nama je danas i  sportsko društvo ‘Kajak sport Podgorica’, pa posjetioci mogu uživati u vožnji kajakom”, navela je ona.

Takođe je najavila sljedeći događaj koju će organizovati u četvrtak u susret Međunarodnom danu joge.

“TO Podgorice će organizovati tradicionalnu manifestaciju ‘Joga u prirodi’ u Njegoševom parku u saradnji sa joga školama iz Podgorice”, dodala je Rogošić.

Kada je riječ o aktivnostima u inostranstvu, najavila je da će TO Podgorice učestvovati na festivalu gastronomije “Kousina 2022” na poluostrvu Halkidiki, u Grčkoj.

“Tamo je sedmodnevna tematska cjelina posvećena upravo crnogorskoj gastronomiji. Učestvovaćemo i na festivalu hrane u Londonu polovinom jula. A 21. juna – zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i drugim lokalnim turističkim organizacijama i predstavnicima turističke privrede – imaćemo promotivni nastup u Istanbulu gdje ćemo predstaviti našu ponudu za predstojeću turističku sezonu. Ovo je jako važno tržište za nas, budući da tokom cijele godine Podgorica bilježi veliki broj posjeta turskih državljana. Veliki broj svakodnevnih direktnih linija iz Podgorice i Tivta prema Istanbulu povezuju nas ne samo sa ovom destincijom, već i sa drugim značajnim turističkim destinacijama širom svijeta”, kazala je direktorica TO Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *