Crnogorski Telekom dijeli dividendu

Dio neto dobiti Crnogorskog Telekoma iz 2021. godini u iznosu od 2.836.437 eura – odnosno 6 centi po akciji u bruto iznosu – biće isplaćeno na ime dividende, dok će se preostalih 219.670 eura raspodijeliti u zadržanu dobit, odlučili su danas akcionari kompanije.

Uz to, na predlog Odbora direktora, Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma odobrila je otkup sopstvenih akcija za što će biti opredijeljeno milion eura u narednih 10 mjeseci.

Akcionari su usvojili i Finansijski izvještaj i Izvještaj o poslovanju za 2021. godinu. Za nezavisnog revizora društva za 2022. godinu izabrana je revizorska kuća “Ernst & Young”, a usvojena je i Politika naknada.

“Zadovoljni smo rezultatima u 2021. godini – imamo iza sebe solidnu godinu u kojoj smo uspjeli da preokrenemo određene trendove, zabilježimo rast prihoda i zadržimo lidersku poziciju u postpejdu. Takođe, u prethodnom periodu smo počeli da pokazujemo značajne iskorake u širenju baze korisnika na optici, i u oporavku pripejd segmenta“, kazao je Stjepan Udovičić izvršni direktor Telekoma.

On je istakao i da su u Telekomu započeli proces repozicioniranja kompanije kao istinskog lidera u sektoru telekomunikacija i supebrzog prenosa podataka.

“U tom smjeru nastavljamo i tokom ove godine, pa smo prvi u zemlji lansirali komercijalnu 5G mrežu i u svim djelovima Crne Gore započeli veliku modernizaciju mobilne mreže i širenje optičke infrastrukture. Uz sve to, Crnogorski Telekom okreće novu stranicu svog razvoja i kada je riječ o ulaganju u razvoj zaposlenih: napuštamo poglavlje štednje u tom dijelu i započinjemo stranicu ulaganja u zaposlene”, napomenuo je Udovičić.

On se osvrnuo se na odnos kompanije prema akcionarima i dioničarima.

“Došli smo u poziciju da se založimo za predlog akcionara za otkup sopstvenih akcija Crnogorskog Telekoma a.d, i održimo stabilan iznos dividende koji ćemo ove godine isplatiti. Naš prioritet će ostati pružanje visokokvalitetnih, pouzdanih usluga građanima, privatnom i javnom sektoru, a ostajemo vjerni najvišim etičkim standardima transparentnosti u izvještavanju o poslovanju prema svim dioničarima, a posebno akcionarima kompanije”, zaključio je Udovičić.

Crnogorski Telekom već deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.