Zbog duga prema opštini Tuzi, ponovo blokiran račun kompanije “Plantaže”?

Dodajte komentar

Opština Tuzi, na čijem čelu je predsjednik Nik Đeljošaj, danas je ponovo blokirala račune kompanije “13. jul – Plantaže”, saznaje nezvanično portal PRESS. Prema istim podacima, blokada računa je izvršena zbog neplaćenog duga od oko pola miliona eura.

Zaposleni u kompaniji “13. jul – Plantaže” nisu u mogućnosti da prime plate, dok se blokada ne stavi van snage.

U decembru prošle godine Đeljošaj je saopštio da neće blokirati račun “Plantaža”, zbog neizmirenog poreskog duga za 2021. godinu koji je tada iznosio 888.805 eura.

“Prihvatio sam molbu predstavnika Plantaža i zainteresovanih odgovornih državnih funkcionera, Milana Kneževića, jednog od lidera DF-a i Dritana Abazovića, potpredsjednika Vlade, da pomognemo Plantažama u izmirenju zakonskih obaveza prema Opštini Tuzi. Na sastanku sa predstavnicima te kompanije, dogovorili smo da od ponedjeljka počnu sa izmirenjem poreskih obaveza za porez na nepokretnost i zaključno sa ovom godinom izmire 40 procenata obaveza za porez na nepokretnost”, kazao je u decembru prošle godine Đeljošaj i dodao da će preostali dio poreske obaveze za porez na nepokretnost “Plantaže” uplatiti Opštini Tuzi na rate do 31. maja 2022. godine, što su i prihvatili predstavnici kompanije.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, danas su održali sastanak sa predstavnicima kompanije “13. jul – Plantaže”, u cilju analize stanja i pronalaženja rješenja za zatečene probleme u kompaniji.

Sastanku su prisustvovali izvršni direktor “Plantaža” Zoran Miladinović, predsjednik borda direktora Nebojša Vuksanović, član borda direktora Milo Popović kao i finansijski direktor Luka Milošević.

“Tokom sastanka predočeni su problemi u poslovanju i iznešeni predlozi za rješavanje problema u cilju stabilizacije poslovanja većinski državne kompanije. Ministar Joković je istakao da će cjelokupna problematika biti u posebnom fokusu rada Ministarstva, te da će Vlada uzeti aktivno učešće u rješavanju problema kompanije u narednom periodu”, saopšteno je iz ministarstva.

Izvor: Press.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *