IRF nudi pet kreditnih linija poljoprivrednicima

Najvažnija uloga Investiciono-razvojnog fonda (IRF) je podrška razvoju crnogorske privrede, što i čini u saradnji sa domaćim i međunarodnim institucijama, kazao je koordinator Službe za kredite i garancije Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Spasoje Vujošević.

Govoreći o podršci za poljoprivredu, on je podsjetio da su u IRF kreirali pet kreditnih linija, koje su okrenute direktno poljoprivrednim proizvođačima.

“Prva se odnosi na program podrške agroindustriji i proizvodnji hrane. Druga linija se odnosi na program podrške IPARD, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, treći je program podrške Agrobudžet, četvrta linija je za otkup poljoprivrednih proizvoda, i peta koja se odnosi na privredne ribare”, rekao je Vujošević.

Iznosi kredita su, kako je kazao, od 5.000 do tri miliona eura, sa izuzetno povoljnim uslovima otplate: “Kamate su od 2,5 do 3,5 odsto, a rokovi otplate idu do 12 godina, sa grejs periodom čak do četiri godine”.

Kaže da se sa najvećim brojem poljoprivrednih proizvođača dobro poznaju jer je u pitanju uglavnom uspješna saradnja.

“Prijava i sad ima. Bila je aktuelna linija za ublažavanje posljedica korona virusa. Projekata ima. Nadamo se da će ih još biti. Pozivamo poljoprivredne proizvođače da nam se jave kako bi zajedno došli do realizacije investicije”.

Izvor: TVCG

Check Also

Mićović: U sajber bezbjednosti se treba ugledati na banke

Kada bi nam banke dale novac s kojim to možemo da uradimo u državnim organima …

Leave a Reply

Your email address will not be published.