1. CIM forum: Iza svih uspješnih ideja stoji ozbiljan proces koji se ne vidi

Dodajte komentar

Iza svake uspješne ideje, stoje dugotrajan proces rada i truda, saglasne su učesnice panela “Imamo li nove ideje?” na prvom CIM forumu.

Na početku drugog dana ovog jedinstvenog događaja u Crnoj Gori, govorile su brend pripovjedač iz Srbije Aleksandra Petrovski, Andrijana Vešović – Zombijana i urednica Crnogorske bojanke Adrijana Husić.

Da bi ideja zaživjela, kaže Husić, neophodno je da postoje plan i projekat kako se ona realizuje.

„Zato se neke ideje škartiraju, jer se ne mogu realizovati. Neke ne nailaze na dobra odziv tržišta. Sve zavisi šta želimo sa tom idejom, da li je to za nas ili za kampanju koja treba da zaživi. Iza svake ideje stoje veliki trud i rad. Uvijek je lakše gledati šta drugi rade. Sve se čini lako, ali iza svake uspješno realizovane ideje stoji kreativnost, rad i saradnja”, navela je Husić.

Aleksandra Petrovski kazala je da, ako ne znamo ljudima na jednostavan način da predstavimo ideju i njenu vrijednost, onda nismo ništa uradili.

“Mnogo je ideja koje su klijenti odbili. Ako svaka ideja bude prihvaćena, to znači da ja ništa novo nisam uradila, već sam išla trasiranim putem i uradila poptuno isto”, kazala je Petrovski.

Andrijana Vešović Zombijana istakla je da, kada crta za sebe – to je terapeutski, a kada je riječ klijentima – tada su neophodna istraživanja. I tu neke ideje otpoadnu jer su dio procesa u kojem se dolazi do idealnog rješenja.

„Puno je uspona i padova, ideja koje su propale ili koje su realizovale, a da mi se nisu svidjele. Zasigurno, iza svake uspješene ideje stoji jedan ozbiljan proces koji ljudi ne vide, pa sve djeluje jednostavno“, zaključila je Vešović.

CIM forum je prvi događaj ovog tipa koji se organizuje ne samo u Kotoru, već i u Crnoj Gori, i svojevrsna platforma koja predstavlja put u kreativnost u svim aspektima, poljima i sferama života, kao i stvaranje otvorenog dijaloga i podrške razvoju medija.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *