Potreban finansijski nadzor nad svim državnim kompanijama

Montenegro works je potreban Crnoj Gori zbog loših primjera upravljanja u kompanijama koje smo imali u prošlosti, a stanje u Željeznici, Cedisu i Plantažama dokaz su za to. To je saopštio izvršni direktor kompanije “Montenegro works” Filip Radulović, koji se sastao sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Tokom sastanka izvršni direktor “Montenegro worksa” kazao je da kompanija MW želi da uspostavi efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države.

„Potreban je finansijski nadzor nad svim državnim kompanijama, a svakako neko treba i da brine o strateškom razvoju državnih firmi“, rekao je Radulović.

Kako je saopšteno iz kompanije, sagovornici su razgovarali i o holding kompaniji „ÖBAG“ koja posluje u Austriji, a čije bi iskustvo dobrodošlo preduzeću Montenegro works.

“Ovo se pokazalo kao potpuno efikasan model za svrhe i ciljeve za koje je postavljen u Austriji. Austrija bi rado podržala program Montenegro Works, čija je funkcionalnost, pretpostavljam, prvenstveno ekonomsko, a ne političko pitanje za Crnu Goru”, kazao je ambasador Miler.

Sagovornici su se saglasili da su na putu Crne Gore prema Evropskoj uniji važne ekonomske reforme, a jedna od njih je i rad kompanije Montenegro works.

(RTCG)

Check Also

Šta se dogodilo na Mjesecu? Stručnjaci NASE zbunjeni velikim kraterima

Naučnici NASA-e ostali su zbunjeni nakon što je tajanstvena raketa pala na Mjesec i stvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published.