UPCG: Potrebna konkretna podrška za očuvanje poslovanja preduzeća

Dodajte komentar

Pandemija COVID-19 ozbiljno uzdrmala je privredu Crne Gore i dovela u pitanje održivost velikog broja preduzeća i radnih mjest, konstatovano je na sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik te asocijacije Predrag Mitrović.

„Aktuelna rusko-ukrajinska kriza rezultirala je dodatnom destabilizacijom naše ekonomije, uz posljedice koje put do oporavka čine znatno težim i neizvjesnijim. Zbog takvih okolnosti, poslodavcima se mora pružiti konkretna podrška za nastavak i očuvanje daljeg poslovanja preduzeća“, istaknuto je na sjednici.

Iz tog poslovnog udruženja poručeno je da je biznis zajednica glavni pokretač kreiranja radnih mjesta, ekonomsko-socijalnog i društvenog napretka.

„To obavezuje na još veće zajedništvo poslodavaca i preduzetnika Crne Gore, kao i punu uključenost socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca u donošenje odluka po svim važnim pitanjima koja pripadaju sferi rada, ekonomske i socijalne politike“, zaključili su članovi UP UPCG.

Plaketa za Stijepovića

UPCG ove godine obilježava značajan jubilej – 20 godina postojanja, te smatraju da su u tom periodu radili posvećeno i odgovorno na razvoju socijalnog dijaloga i zastupanju interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa sindikatom, Vladom i drugim organima uprave.

„Članovi UO UPCG utvrdili su predlog godišnjih dokumenta, donijeli odluku o sazivanju redovne Skupštine UPCG, a u toku rasprave o aktuelnim temama usvojili i zaključke za dalje djelovanje UPCG“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Mitrović je vlasniku hotela Javor Milenku Stijepoviću uručio Plaketu za doprinos radu UPCG.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *