Nove rotacije na ACG: Bićemo povezani sa Tel Avivom, Rijadom, Pragom, Poznanjem, Kraljevom

Dodajte komentar
Preko Aerodroma Crne Gore, naša zemlja će u narednih mjesec i po biti povezana sa 25 svjetskih destinacija, najavio je zamjenik izvršnog direktora te državne kompanije Petar Radulović.

On je izrazio nadu i da će 2022. završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu godinu. Podsjetio je da su prva četiri mjeseca bila ohrabrujuća jer je zabilježen rast broja putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100 odsto.

Kako je istakao, intenziviju dinamiku vazdušnog saobraćaja najavljuju i letovi za ljetnu sezonu .
“Shodno toj činjenici, na piste Aerodroma Crne Gore slijetaće turisti sa svih krajeva svijeta. Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Štokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat“, precizirao je Radulović.
Takođe je napomenuo da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma u Podgorici, povezana sa 33 destinacije, a preko Tivta sa čak 35.
“ACG ostaje ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede”, zaključio je Radulović.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *