EBRD očekuje intenziviranje saradnje i završavanje postojećih infrastrukturnih projekata

Dodajte komentar

Proširenje Regionalnog vodovoda, upravljanje otpadnim vodama i projekti iz oblasti energetike i unapređenja efikasnosti vodosnabdijevanja kroz zamjenu azbestno-cementnih cijevi, bile su ključne teme današnjeg sastanka ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Ramonom Zakarijom.

„Posebnu pažnju posvetićemo onim projektima EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore u pogledu upravljanja otpadom, jer nam je rješavanje otvorenih pitanja iz te oblasti od velikog značaja za ispunjavanje aktivnosti iz Poglavlja 27 i ubrzanje procesa evropskih integracija“, kazala je Novaković Đurović.

Zakarija je istakao da očekuje intenziviranje saradnje kako bi se završili postojeći projekti i ojačali kapaciteti lokalne samouprave, kako bi se dalje razvijala i koristila izgrađena infrastruktura.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Direktorata za ekologiju Dušan Bugarin, v.d. generalnog direktora Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene Ljubiša Pavićević i glavni bankar u EBRD-u Radoslav Ralević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *