Spremne smjene direktora u državnim elektroenergetskim kompanijama?

Dodajte komentar

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata u državnim elektroenergetskim kompanijama – Elektroprivredi Crne Gore i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, saznaje Pobjeda.

Na čelu borda direktora EPCG je funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović, dok je izvršni direktor funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin. Na čelu borda direktora CEDIS-a je funkcioner DF-a Rajko Radošević, a izvršni direktor je funkcioner Demokrata Vladimir Čađenović.

Izvor Pobjede iz vrha Vlade saopštio je da premijer i nadležni ministri čekaju prijedloge za nove članove upravnih odbora, ali i kandidate za izvršne direktore.

Nadam se da će brzo biti smjene. Čekamo prijedloge, a svi postojeći kadrovi Demokrata i DF-a će biti smijenjeni – rekao je izvor Pobjede iz vrha Vlade koji je odbacio mogućnost da kadrovi DF-a ostanu na funkcijama, kako se spekulisalo u dijelu medija.

Procedura predviđa da u obje elektroenergetske kompanije Vlada predloži novi sastav odbora direktora koga na kraju bira Skupština akcionara.

Novi odbor direktora će izabrati novog izvršnog direktora. Obje elektroenergetske kompanije su u 100-procentnom vlasništvu države.

Nezvanične informacije Pobjede govore da su pojedini kadrovi DPS-a kontaktirani i da su sa njima obavljeni razgovori kada su u pitanju ključne funkcije u državnim elektroenergetskim kompanijama EPCG i CEDIS-u.

Na čelnim funkcijama mogu biti samo stručni kadrovi, ali nećemo a priori eliminisati kompetentne ljude iz DPS-a, rekao je izvor Pobjede iz vrha Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *