U Bijelu ulažu više desetina miliona eura i otvaraju nova radna mjesta

Kompanija “Adriatic 42” namjerava da od nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela napravi destinaciju svjetske klase za remont, održavanje, popravljanje i servisiranje superjahti, u što će uložiti više desetina miliona eura.

To je rečeno tokom razgovora predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića sa predstavnicima ove kompanije o redizajniranju starog Brodogradilišta.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije “Adriatic 42”, kapetan dr Rade Antolović upoznao je Abazovića sa dosadašnjim aktivnostima. Naveo je da će njihova kompanija pozicionirati Bijelu među glavne lokacije za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da se raduje realizaciji investicije od više desetina miliona eura, otvaranju novih radnih mjesta i novog horizonta u promociji Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

“Vrata su otvorena za sve investitore i uvijek se radujemo njihovom dolasku. Imajući u vidu geografski položaj, blizinu luksuznih hotela u koje dolaze vlasnici mega jahti i lokalnu tradiciju, Bijela je idealno mjesto za ovu investiciju”, istakao je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade je naznačio da pravda i progres uvijek idu ruku pod ruku i da će promocija Crne Gore kao fer destinacije, uz jasnu borbu Vlade protiv korupcije i kriminala, dugoročno imati vidljive rezultate, dajući investitorima sigurnost u poslovanju.

Check Also

Đukanović i dalje na čelu Odbora direktora EPCG, bez glasanja o kupovini Željezare

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede izabran je novi Odbor direktora, na čijem čelu će ponovo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.